Eten volgens het seizoen kent vele voordelen:
Het is lekkerder en verser.
Groenten die in de ideale omstandigheden en vers zijn geoogst zijn altijd veel lekkerder.
Grotere voedingswaarde.
Ze zijn veel voedzamer. Dit komt doordat ze meer de tijd hebben gehad om te groeien en omdat ze geoogst zijn op het moment dat de voedingswaarde het hoogst is. De nutriënten-dichtheid van veel groenten en fruit begint vaak af te nemen vanaf het moment dat ze worden geoogst.
Beter voor het milieu.
Door seizoen groenten te eten zorg je ervoor dat er minder transport en energie nodig is om de groenten en fruit op jouw bord te krijgen.
Smaak.
Een hele belangrijke is natuurlijk de smaak. Deze groenten en fruit zijn veel lekkerder omdat ze de volledige groeitijd doormaken en op de juiste tijd geoogst worden.
Kosten.
Vaak zijn de seizoen groenten en fruit goedkoper omdat het aanbod tijdens het seizoen veel groter is. Daarnaast betaal je geen transport kosten.
Tip:
-Check de seizoen kalenders om te kijken in welke maand je het beste welke groente en fruit kan kopen.
-Koop bij de lokale boer, dit is over het algemeen goedkoper, en gezonder dan van de supermarkt.